YOGA VOOR KINDEREN

Met de Yogaletters maak je het hele Alfabet met je lichaam

YOGALETTERS IS EEN BEWEEGSPEL

Wist je dat veel yogahoudingen (met een kleine aanpassing) op onze hoofdletters lijken? Zo is dit nieuwe beweegspel Yogaletters ontstaan. Het nodigt kinderen uit om op en speelse manier bezig te zijn met letters, taal, spel én bewuste beweging (yoga).

+ speelt in op de natuurlijke beweegbehoefte van kinderen

+ verbindt en versterkt het groepsgevoel

+ combineert spel, spelling en beweging op een speelse manier

+ eenvoudig in te zetten als bewegingstussendoortje

+ helpt kinderen contact maken met hun lichaam

REACTIES

De Yogaletters zijn in mijn klas een onderdeel van de spelletjeskast en worden ingezet als beweegactiviteit. Ook bied ik het aan op het Digiboard als taalspelletje. Hoe meer manieren kinderen met letters in aanraking komen zoals door klankgebaren, schrijven of met je lichaam maken, des te gemakkelijker alle letters zullen verankeren.

Juf Caroline, groep 2 & 3 basisschool Emmeloord

Wij gebruiken yogaletters nu een jaartje en zijn groot fan! Elke dag een kaartje trekken voor het slapen gaan en dan samen de letter maken. We pakken het er ook weleens bij als spelletje: woorden raden, memory, je naam uitbeelden etc.

Zelfs op reis gaat het doosje mee, het komt altijd van pas!

Eva Welten-Staats 

Ik geef les aan een groep 3-4-5. Een echte doe-klas met met veel jongens en een grote behoefte aan beweging en interactie. We zijn eerst de letters gaan oefenen en ze leren uitbeelden met behulp van de digitale poster. Ideaal als geheugensteuntje op het digibord!  

Britt Roelands, leerkracht Montessori groep 3/4/5

De Yogaletters gebruik ik om mijn dochter van 4 speels te laten leren, bewegen en ontprikkelen tegelijk. Tijdens yoga- en gastlessen of soms tussendoor als energizer. 

Zeer blij met deze speelse kijk op bewust met je lichaam omgaan. Heb de yogaletters al op veel locaties aanbevolen!

Karin van der Bruggen

BEWEGEND LEREN IS BELANGRIJK

Kinderen koppelen door een bewegingsspel het denken, voelen en doen aan elkaar. Het stimuleert de hersenen en zo ontdekken en ontwikkelen ze zich spelenderwijs.

Doordat veel letters van het alfabet lijken op bestaande yogahoudingen, komt het alfabet nóg meer tot leven. Herken je de gelijkenis tussen de bekende houding Downward Facing Dog en de hoofdletter A? 

Gebruik de Yogaletterspellen als tussendoor beweegmoment in de klas of om samen met je kind thuis te spelen en verbinden.

 

SPELEN IS DE HOOGSTE

VORM VAN ONDERZOEK

Albert Einstein

BESTEL HIER JOUW SPEL

€ 34,95 

KAARTENSET

De Yogaletter kaartenset heeft 52 kaarten; twee keer alle letters van het Alfabet. Zo speel je met de kleinste al Memory. In het spelboekje staan méér dan 20 spellen die je thuis in kleine groepen maar ook in de klas of op de BSO kunt spelen. Denk hierbij aan: “Levende Spiegels” of “Wie is het?”.  

€ 12,95 

POSTER A2

Hang deze vrolijke poster aan de muur. Alle Yogaletter-houdingen staan er op afgebeeld op volgorde van A,B, C. Het A2 formaat past in iedere kinderkamer of schoolklas.

€ 39,95  

KAARTENSET & POSTER

De Yogaletter kaartenset heeft 52 kaarten; twee keer alle letters van het Alfabet. Zo speel je met de kleinste al Memory. In het spelboekje staan méér dan 20 spellen die je thuis in kleine groepen maar ook in de klas of op de BSO kunt spelen. Denk hierbij aan: “Levende Spiegels” of “Wie is het?”.  

Prijzen zijn incl. 21% BTW en excl. verzendkosten binnen NL: brievenbuspakje €4,25 postpakket €6,25 of €9,50 voor pakketje binnen EU.

×
Ontvang GRATIS de Yogaletter Dobbelkaart
1) Vul je gegevens in
2) Klik op VERSTUREN
3) Je ontvangt direct een E-MAIL met download

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.