YOGALETTERS

YOGA + LETTERS = YOGALETTERS

Leukste eductieve beweegspel voor kinderen

Wist je dat veel yogahoudingen (met een kleine aanpassing) op onze hoofdletters lijken? Zo is dit nieuwe beweegspel Yogaletters ontstaan!

Mijn naam is Kim Bras. Als kinderyoga docente vind ik het belangrijk kinderen ook de rust te laten ervaren van bewuste beweging. Kinderyoga is daar een heel geschikte vorm voor.

Kinderen ontdekken de wereld om zich heen door spel en beweging. Yogahoudingen zijn veel al gebasseerd op dieren, maar zo kun je dit ook ervaren met letters! Zo komt er een hele nieuwe wereld tot leven. 

Yogaletters nodigt kinderen uit om op en speelse manier bezig te zijn met letters, taal, spel én bewuste beweging (yoga). 

+ speelt in op de natuurlijke beweegbehoefte van kinderen

+ verbindt en versterkt het groepsgevoel

+ combineert spel, spelling en beweging op een speelse manier

+ eenvoudig in te zetten als bewegingstussendoortje

+ helpt kinderen contact maken met hun lichaam

REVIEWS

“De Yogaletters zijn in mijn klas een onderdeel van de spelletjeskast en worden ingezet als beweegactiviteit. Ook bied ik het aan op het Digiboard als taalspelletje. Hoe meer manieren kinderen met letters in aanraking komen zoals door klankgebaren of met je lichaam maken, des te gemakkelijker alle letters zullen verankeren.”

Juf Caroline, groep 2 & 3 basisschool Emmeloord

“Wij gebruiken yogaletters nu een jaartje en zijn groot fan! Elke dag een kaartje trekken voor het slapen gaan en dan samen de letter maken. We pakken het er ook weleens bij als spelletje: woorden raden, memory, je naam uitbeelden etc.

Zelfs op reis gaat het doosje mee, het komt altijd van pas!”

Eva Welten-Staats 

“Ik geef les aan een groep 3-4-5. Een echte doe-klas met met veel jongens en een grote behoefte aan beweging en interactie. We zijn eerst de letters gaan oefenen en ze leren uitbeelden met behulp van de digitale poster. Ideaal als geheugensteuntje op het digibord!”

Britt Roelands, leerkracht Montessori groep 3/4/5

SPEEL, SPEL EN LEERPLEZIER

+ Gebruiksvriendelijk: De speelse afbeeldingen van de letterhoudingen zijn gemakkelijk zonder yoga-ervaring uit te voeren.

+ Bewegingsmoment: Bewegen is belangrijk voor de gehele ontwikkeling van kinderen. Dit alfabet nodigt uit om overal en op elk moment te doen.

+ Kalmerend effect: Kinderyoga helpt kinderen kalmeren door vanuit hun hoofd bewust contact te maken met hun lichaam.

BEGIN VANDAAG NOG MET DE YOGALETTERS

KAARTENSET

Kaartspel in A6 formaat + spelboekje

De Yogaletter kaartenset heeft 52 kaarten; twee keer alle letters van het Alfabet. In het spelboekje staan méér dan 20 (klassen-)spellen. Denk hierbij aan: “Memory”, “Levende Spiegels” of “Wie is het?”.  *

POSTER 

Full color print poster met alle yogahoudingen

Een vrolijk en speels sierraad voor aan de muur in de klas of op de kinderkamer. 

Maat is 50×70 cm en gedrukt op 250 grams stevig papier

 

PAKKET DEAL

Kaartspel + Poster met alle yogahoudingen in full color

Met dit pakket ontvang je de kaartenset in A6 formaat met 52 spelkaarten én de full color poster. Het spel is inclusief spelboekje met méér dan 20 spellen. *

* Via een speciale link heb je toegang tot extra online printklare spellen en posters zoals; kleurplaten, Yingo, Yoga-bord, Kracht zinnen poster, Verbindend Vragen spel en meer.  

Prijzen zijn incl 21% BTW en excl verzendkosten binnen NL: brievenbuspakje €4,30 postpakket €6,60 of €9,50 voor pakketje binnen EU.

BEWEGEND LEREN IS BELANGRIJK

Kinderen koppelen door een bewegingsspel het denken, voelen en doen aan elkaar. Het stimuleert de hersenen en zo ontdekken en ontwikkelen ze zich spelenderwijs.

Doordat veel letters van het alfabet lijken op bestaande yogahoudingen, komt het alfabet nóg meer tot leven. Herken je de gelijkenis tussen de bekende houding Downward Facing Dog en de hoofdletter A?

Gebruik de Yogaletterspellen als tussendoor beweegmoment in de klas, op de BSO of om samen met je kind thuis te spelen en verbinden.

 

SPELEN IS DE HOOGSTE

VORM VAN ONDERZOEK

Albert Einstein

×
Ontvang GRATIS de Yogaletter Dobbelkaart
1) Vul je gegevens in
2) Klik op VERSTUREN
3) Je ontvangt direct een E-MAIL met download

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

“De Yogaletters gebruik ik om mijn dochter van 4 speels te laten leren, bewegen en ontprikkelen tegelijk. Tijdens yoga- en gastlessen of soms tussendoor als energizer. Zeer blij met deze speelse kijk op bewust met je lichaam omgaan. Heb de Yogaletters al op veel locaties aanbevolen!”

Karin van der Bruggen