voor school

KINDEREN LEREN BETER ALS ZE LEKKER IN HUN VEL ZITTEN

Optimaal bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen

De video’s van Online Yogajuf zijn kort en effectief. Tussendoor bewegen stimuleert de hersenen, is plezierig en gezond.

Leerlingen geven aan ‘meer rust te ervaren’ door de mee-doe video’s.

Ze houden gemakkelijker hun aandacht bij de les. Wat ten goede komt aan de sfeer in de klas en het lesplezier van leerkrachten.

Het is een  een soort gym,

maar dan om rustig van te worden.

– ANNE, 8 jaar –

Ruim driekwart van de leerkrachten wil méér aandacht voor de ontwikkeling van sociaal emotionele vaardigheden bij kinderen, maar in de praktijk komen ze er onvoldoende aan toe. (bron: onderzoek MarketResponse)

De kinderyoga video’s helpen daar op een speelse manier bij. Het reikt kinderen een toolbox aan met beweeg-, adem-, visualisatie-, en mindfulness oefeningen. Gericht op bewustwording van de gevoelswereld en ontspanningstechnieken.

Deze momenten helpen leerlingen met de verwerking van de lesstof, zelfregulatie van emoties, stress, spanning en prikkels. Kinderen zijn hierdoor beter instaat om te gaan met lastige situaties, ze leren zichzelf beter kennen en hebben meer oog voor de ander.

Het nemen van deze korte pauzes is iets wat je – ook en juist! – samen in de klas kunt doen. 

Korte mindful ‘adempauzes’ zijn bewezen effectief. 

WAAROM KINDERYOGA IN DE KLAS?

VOOR LEERLINGEN

+ Kinderen voelen zich rustiger

+ Sluit aan op belevingswereld

+ Concentratie en focus neemt toe

+ Kinderen leren ontspanningstechnieken toepassen

VOOR LEERKRACHTEN

+ Meer aandacht en rust in de klas

+ Verhoogt concentratie 

+ Ervaart effect van oefeningen door mee te doen

+ Geen voorbereiding nodig 

EEN ‘PAUZE’ LIJKT NUTTELOOS, MAAR JE KRIJGT ER

DUBBELE MINUTEN IN AANDACHT VOOR TERUG

BETERE CONCENTRATIE

Wanneer het werkgeheugen van leerlingen overvol is, kunnen ze de informatie niet meer opslaan. Bewuste, speelse beweegoefeningen en ontspanning hebben zijn dan effectief om de concentratie te herpakken.

VERHOOG HERSENPRODUCTIVITEIT 

Uit onderzoek blijkt dat een korte pauze de focus een flinke oppepper geeft. De prefrontale cortex, waar leerlingen nieuw opgedane kennis opslaan, kan door ontspanning deze kennis verwerken en  – nog veel belangrijker – ruimte creëren voor nieuwe lesstof!

ADEMPAUZE

Door (dagelijks) een korte pauze in te lassen, creëeren leerkrachten niet alleen voor zichzelf (!) maar ook voor de leerlingen een moment van ontspanning waardoor er meer rust in de groep ontstaat.