VAN RUSTELOOS 

NAAR RELAXT

30 ONTSPANNINGS-OEFENINGEN VOOR KINDEREN

voor de leeftijd 4 tot 8 jaar

Door kinderen tussendoor – tijdens een lesdag of thuis – de mogelijkheid te bieden op een leuke manier prikkels te verwerken help je ze ontwikkelen tot veerkrachtige oplossingsgerichte volwassenen.

Een schooldag kan erg druk zijn. Leerlingen nemen de hele dag nieuwe informatie tot zich en reageren op hun omgeving. Ze staan de hele dag ‘AAN’. Daarnaast is de werkdruk hoog en hierdoor is er vaak weinig ruimte om een ‘adem-pauze’ te nemen.

Uit onderzoek blijkt juist dat een korte pauze de focus een flinke oppepper geeft. De prefrontale cortex, waar leerlingen nieuw opgedane kennis opslaan, kan door beweging en ontspanning deze kennis verwerken en – nog veel belangrijker – ruimte creëren voor nieuwe lesstof.

Beweging (yoga), ademhaling, visualisatie en aandachtsoefeningen zijn zeer effectief om tijdens zo’n korte pauze in te zetten. Want elke keer dat we onze aandacht op ons lichaam of een zintuig richten – een beweging, ademhaling of een geluid – versterkt het aandacht-circuit van de hersenen zich.

Ervaar de voordelen van deze 30 oefeningen 

+ kinderen ervaren meer rust 

+ ze houden hun aandacht en concentratie langer vast

+ het vermindert kans op overprikkeling

+ kinderen leren ontspanningstechnieken toepassen

+ klaar om meteen te gebruiken

De doe-kaarten zijn verdeeld in zes keer yoga-, ademhalings-, mindfull-, massage-, en visusalisatie-oefeningen.

NU VOOR MAAR €19,-

Dit product is digitaal en printklaar. Je ontvangt het als download direct in je mailbox.