EVEN VOORSTELLEN

MIJN NAAM IS KIM

Na een studie aan de HES in Amsterdam ben ik al vrij snel mijn eigen weg gegaan en vond mijn passie in het filmen. Jaren lang heb ik als freelance Camera Journalist gewerkt in Nederland en daarbuiten. Mijn ultieme doel werd een documentaire maken. Een verhaal waarmee je mensen écht kunt raken. 

Toen die kans zich voor deed pakte ik die met beide handen aan. Uiteindelijk won mijn documentaire zelfs de publieksprijs op een film festival. Mijn doel was behaald en overtroffen.  

Door de geboorte van mijn zoontje, merkte ik dat ik dingen anders wilde doen. Ik beoeffende al yoga en dacht; hoe leuk zou het zijn om dit samen met mijn kindje te kunnen doen?!

Dat inspireerde me om de Kinderyoga en later ook de Deugdenyoga (200hrs) en Mindfulness opleidingen te gaan volgen.

Dit heeft in mij een vuurtje aangewakkerd. Want door de kinderyoga opleiding te volgen, ontdekte ik allemaal belangrijke self-care tools om met spanning, lastige emoties of stress om te gaan. 

Wat had ik die technieken zelf graag geleerd toen ik kind was!

Want juist door naar binnen te keren, de stilte op te zoeken, te gronden, voelen, ademen, bewegen en contact te maken met je lichaam, kom je in contact met jouw innerlijke wijsheid. Je onderbuikgevoel waarop de meest belangrijke levensbeslissingen worden gemaakt. Je compas dus. 

Zo ontstond het idee voor Online Yogajuf.

De link met mijn andere werk als camerajournalist was dan ook gauw gelegd. Ineens zag ik de mogelijkheden voor het maken van een online videoprogramma voor basisschoolleerlingen. 

Want hoe mooi zou het zijn als we kinderen op jonge leeftijd al deze effectieve tools op een speelse manier kunnen meegeven? 

Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit op de lange termijn bijdraagt bij aan hun welzijn, de sfeer in de klas en hun leerprestaties. 

Kim