EVEN VOORSTELLEN

MIJN NAAM IS KIM

Na een studie aan de HES in Amsterdam ben ik al vrij snel mijn eigen weg gegaan en vond mijn passie in het filmen. Jaren lang heb ik als freelance Camera Journalist gewerkt in Nederland en daarbuiten. Mijn ultieme doel werd een documentaire maken. Een verhaal waarmee je mensen écht kunt raken. 

Toen die kans zich voor deed pakte ik die met beide handen aan. Uiteindelijk won mijn documentaire zelfs de publieksprijs op een film festival in 2015. Mijn doel was behaald en overtroffen.  

Kort daarop raakte ik in verwachting. Ons kindje werd geboren en tegelijkertijd ook twee ouders. De eerste jaren gingen gepaard met veel gebroken nachten en het zoeken naar een nieuw leefritme.

 

Hoeveel ruimte wil ik voor mijn gezin, werk en vriendschappen? Wat sta ik toe? Met als gevolg een schuldgevoel tegenover mijn opdrachtgevers wanneer ik koos om bij mijn kind te zijn en anderom. En toen kwam die spreekwoordelijke muur.

Het werd tijd dat ik me ging verdiepen en ontwikkelen. Door Yoga niet alleen als fysieke work-out te beoefenen, maar ook de veelzijdige aspecten ervan te gaan praktiseren zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en meditatie merkte ik wat voor diepgaand en helend effect dit op mij had. En niet allen op mij… 

Zo deed mijn energieke zoontje Hidde ook vaak mee en werd er heel relaxt van. Dat inspireerde me om de Kinderyoga en Deugdenyoga (200hrs) en Mindfulness opleidingen te gaan volgen.

Hoe meer ik het bijzondere effect van yoga tijdens de lessen op de kinderen zag, hoe meer mijn enthousiasme groeide. Het liefst zou ik zoveel mogelijk kindjes tegelijk willen bereiken, omdat ik geloof dat het enorm goed voor ze is.

De link met mijn andere werk als camerajournalist was dan ook gauw gelegd. Ineens zag ik de mogelijkheden voor het maken van een online videoprogramma voor basisschoolleerlingen.

Op een speelse manier kinderen leren via de video’s om hun prikkels te verwerken. Leerlingen hun eigen ‘aan – en uitknop’ leren kennen, draagt bij aan hun welzijn, de sfeer in de klas en hun leerprestaties. 

Kim