voor leerkrachten

IN 7 MINUTEN ZONDER VOORBEREIDINGSTIJD MEER AANDACHT EN FOCUS

De korte kinderyoga video’s richten zich op het welzijn van kinderen in de leeftijd van 4-8 jaar

Kinderyoga leert kinderen spelenderwijs ontspanningstechnieken en te luisteren naar de signalen van hun lichaam. In de huidige wereld met zo veel prikkels, grote klassen en hoge prestatiedruk zijn dit tools waar kinderen de rest van hun leven profijt van kunnen ervaren.

ERVAAR DE VOORDELEN VAN KORTE ONTSPAN VIDEO’S

Ik ben Kim, de Online Yogajuf. 

Ik geloof dat er naast het vele hoofdwerk ook ruimte voor ‘hartwerk’ mag zijn tijdens een lesdag. De verbinding met jezelf, die er voor zorgt dat je lekker in je vel zit. 

Een life-skill die in een tijd vol prikkels en afleiding kinderen helpt gronden. Hierdoor ontstaat er meer rust, een fijne sfeer in de klas. 

 

VOORDELEN

+ meer rust in de klas

+ leerlingen houden hun aandacht en concentratie langer vast

+ minder kans op overprikkeling

+ een sterker groepsgevoel

+ houd zelf meer energie over na een lesdag

+ de tafels en stoelen mogen blijven staan

Ik vind het heel prettig om tussendoor een video aan te zetten. De leerlingen worden er rustig van en voelen ook innerlijke rust. Ze vragen er regelmatig naar! En je hebt een hele fijne rustige stem en komt heel fijn over. Dank je wel!!

Juf Sara

Leerkracht groep 4

 UITPROBEREN?

Ervaar het rustgevende effect van beweging, adem en mindfulness

LEER-ONDERSTEUNEND MIDDEL VOOR LEERLING EN LEERKRACHT

40% van de schoolgaande kinderen ervaart stressgerelateerde klachten. Ook binnen het onderwijs is de werkdruk enorm en zijn de burn-out percentages hoog onder leerkrachten.

Regelmatig korte pauze is daarom ook voor jou belangrijk! 

Je bepaalt zelf het gewenste moment. Zet de mee-doe video’s in tijdens de dagstart, lesovergang of na een pauze.

Er is weinig voorbereiding voor nodig. Je logt in op de online omgeving en kiest een video uit een van de 30 thema’s. Press play & de leerlingen doen vanaf hun stoel mee!

De onderwerpen sluiten aan bij kerndoelen. De thema’s gaan over hoe je voor jezelf zorgt, oog houdt voor de ander en de wereld (natuur, mens en dier) om je heen met respect benaderd. Kerdoelen 34, 35, 37 en 38 uit het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld.

Wetenschappelijk beproefde methoden. Op speelse wijze maken leerlingen kennis met yoga, ademhalingstechnieken, meditatie en mindfulness. Erkende en beproefde methoden om bij jezelf te komen en in stressige situaties te kalmeren.