Kinderyoga neemt tijd, maar je krijgt er dubbele minuten in aandacht voor terug

Wanneer je veel op de planning hebt staan, is het vervelend wanneer de klas er niet ‘bij’ is. 

Of wanneer leerlingen met internaliserend en externaliserend gedrag extra behoefte hebben aan een uitlaatklep en de planning dit op sommige dagen lastig toelaat. Op die (en meer) momenten kan het zeer effectief zijn om een korte adempauze in te bouwen in je schema. Dat kan eenvoudig met de korte mee-doe video’s van Online Yogajuf.

Zes redenen waarom een ‘Adem-Pauze’ tijdens een lesdag nuttig is voor jouw klas

Betere concentratie

Wanneer het werkgeheugen van jouw leerlingen overvol is, kunnen ze de informatie niet meer opslaan. Bewuste, speelse beweegoefeningen en ontspanning hebben zijn dan effectief om de concentratie te herpakken.

Verhoogt hersenproductiviteit 

Uit onderzoek  blijkt dat een korte pauze de focus een flinke oppepper geeft. De prefrontale cortex, waar leerlingen nieuw opgedane kennis opslaan, kan door ontspanning deze kennis verwerken en  – nog veel belangrijker – ruimte creëren voor nieuwe lesstof!

Adempauze

Door (dagelijks) een korte pauze in te lassen tijdens lesdagen, creëer je niet alleen voor jezelf (!) maar ook voor jouw leerlingen een moment van ontspanning waardoor er meer rust in de groep ontstaat.

Groter lichaamsbewustzijn

Beweging maakt leerlingen bewuster van hun lichaam en gevoelswereld. Tussendoor bewegen heeft een positief effect op hun fysieke en mentale welzijn en verhoogt de productiviteit. Leerlingen zitten lekkerder in hun vel en zijn kalmer.

Positief denken

Kinderen leren zichzelf waarderen, positief denken en omgaan met spanning. Ze leren life-skills die ze kunnen in zetten wanneer emoties hoog oplopen. Zo krijgen ze meer grip op hun emoties en leren deze zelf beter te reguleren.

Zelfverzekerd

Naast hoofdwerk is het belangrijk dat er ook aandacht is voor ‘hartwerk’. Want net als taal- en cijfervaardigheid, is het belangrijk dat kinderen leren zelfverzekerd in het leven te staan. Dat ze niet iets moeten worden, maar dat ze het al zijn: uniek. Ieder met een eigen set aan kwaliteiten.

Wil je met jouw klas het effect eens ervaren? Meld je dan hier aan voor een gratis proefperiode van 2 weken.